Sarlota cu zmeura si ciocolata

de Xandrinne in Prajituri, 15 Aug 2011 | 4103 vizualizari

 

Reteta de sarlota cu zmeura si ciocolata am gasit-o intr-o carticica practica.

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 175 g zahar, esenta de vanilie
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 10 g gelatina
  • 250 g zmeura
  • 200 ml frisca
  • 25 piscoturi
  • 2 linguri lichior de zmeura 
  • 1/2 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu zmeura si ciocolata:

Preparare Sarlota cu zmeura si ciocolata

Mai intai am spalat zmeura, cu atentie, si am pus-o la scurs.

Am amestecat galbenusurile cu zaharul, 150 de grame de zahar, din cantitatea totala, bine de tot, dupa care am turnat treptat laptele (doar 500 g); am omogenizat si am pus amestecul pe foc. Eu am pus in compozitie si jumatate de plic de praf de budinca. Am amestecat din cand in cand compozitia si am lasat-o pe foc pana s-a ingrosat.

Intre timp am pus gelatina la hidratat in apa rece, cca 100 ml.
Cand compozitia cu ou s-a ingrosat am oprit focul. In crema calda am adaugat vanilia, ciocolata (am pastrat doar putina, pentru decor) si gelatina, amestecand usor, pentru incorporare.
Dupa ce s-a mai racit crema am incorporat 3/4 din cantitatea de zmeura.

Am avut grija sa-mi pregatesc si forma, tapetata cu piscoturi; piscoturile le-am trecut rapid printr-un sirop facut din laptele si zaharul ramase (100 ml, respectiv 25 g) si lichiorul de zmeura.

Am turnat sarlota cu zmeura si ciocolata peste piscoturi si am introdus-o in frigider, pana a doua zi.

La ornat am folosit frisca, zmeura, menta si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

divainbucatarie 1

16.08.2011, 10:05

Anamaria7 1

16.08.2011, 22:12

mi-e poftaaaaa!

Xandrinne 1

17.08.2011, 13:00

Va multumesc tuturor!
Sidy, multumesc pentru comentariu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"INDIENELE" mele cu frisca