Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2024 | 89 vizualizari

 


Saratelele de casă sunt irezistibil de gustoase și se pot pregăti după rețete variate. Astăzi, vă prezentăm o rețeta cu brânză de vaci în aluat, iese foarte fragede și gustoase și merită să le pregătești și tu pentru cei dragi.
Pentru aceste Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă, ai nevoie de următoarele ingrediente: făină, unt, ouă, brânză de vaci, semințe. 

 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă:
  • 300 g făînă albă de grâu
  • 300 g brânză de vaci scursă bine
  • 200 g unt
  • 10 g sare
  • 1 gălbenuș
  • 1 ou pentru uns
  • Semințe de mac, de susan, parmezan ras
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă:

Cum se prepara aceste Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

 Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz. Într-un bol, pune făina, un praf de sare și untul la temperatura camerei. Amestecă până obții un aluat fărâmicios. Adaugă brânza de vaci și frământă în continuare. Încorporează gălbenușul de ou bătut și frământă până obții un aluat dens și omogen. Pune-l în folie alimentară, în frigider pentru o oră. După ce a stat la rece, scoate aluatul pe un blat înfăinat ușor și întinde-l în strat egal, cu grosime de aproximativ 0,5 cm. Decupează forme la alegere, apoi așază-le în tava de copt. Unge-le cu ou bătut și presară semințe de mac, susan sau parmezan ras.  Coace saratelele în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 10 - 12 minute, în funcție de cuptor. După coacere, scoate tava din cuptor și lasă-le la răcit. Servește-le cu mare poftă, sunt atât de fragede și gustoase, încât trebuie să faci porție dublă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

vasimur 1

23.12.2024, 13:22

RODIMUR 1

23.12.2024, 14:51

Foarte bune! Am făcut și eu zilele trecute, dar fără brânză, așa nu am încercat niciodată...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitive cu oua de prepelita si pateu de peste