Saratele fragede cu cascaval

de Criss in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2012 | 42596 vizualizari

 

Foarte fragede, foarte bune, da' nu va sfatuiesc sa faceti ca mine. Adica sa stati cateva ore in bucatarie langa cuptorul aprins cand afara sunt 30 C.

 

INGREDIENTE

  • -600 g faina
  • -1 lingurita sare
  • -1 plic drojdie uscata
  • -1 ou
  • -1 galbenus de ou
  • -250 g unt/margarina (am pus Cremino, care e un amestec de unt cu margarina)
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura smantana
  • -100 ml lapte
  • -1 lingurita zahar + -1 ou batut
  • -chimen/mac/susan (eu prefer chimenul)
  • -cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele fragede cu cascaval:

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea si drojdia uscata. Se adauga untul/margarina si cele doua linguri de ulei. (Se poate folosi si untura de porc, dar eu nu ma impac deloc cu porcul, cu untura nici atat.) Se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul, galbenusul si laptele caldut in care am dizolvat o lingurita de zahar. Se framanta aluatul si se lasa la dospit timp de o ora.

Se intinde apoi o foaie de aproximativ 7 mm, se unge cu ou batut, se presara chimen si cascaval din belsug. Se taie bastonase, se pun in tava pe hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit pana devin aurii. Sunt foarte bune si merg de minune cu o bere cu lamaie. ;) (Altfel de bere nu-mi place.) :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele fragede cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gratin rapid de dovlecei si branza