Saratele de casa cu cascaval

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 13 Aug 2013 | 5305 vizualizari

 

Daca doriti o gustare sanatoasa sau doar pentru micul dejun, saratelele acestea sunt o alegere foarte reusita. Mai ales daca folositi faina integrala si un cascaval de buna calitate, satisfac si cele mai rafinate gusturi. Bine rumenite, cu cascaval pe deasupra, pot fi servite atat calde, cat si reci si sunt absolut delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de faina neagra
  • 1 cana de lapte batut sau iaurt
  • praf de copt
  • condimente pentru blat (sare, chilli, piper alb, piper verde, busuioc, oregano)
  • 100 g cascaval
  • sos de rosii (2 rosii, busuioc proaspat, piper alb, chilli)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele de casa cu cascaval:

Imi era mie pofta de niste saratele, insa nu din acelea facute din foietaj. Cum sunt adepta unui stil de gatit cat mai sanatos, am improvizat si am facut un blat din albus de ou si faina neagra. Adica am ales cateva oua, am separat albusurile de galbenusuri si am batut albusurile spuma ca pentru bezele. De galbenusuri nu ne vom ocupa aici, deci le puteti lasa deoparte. Dupa ce am batut albusurile spuma, am adaugat si o cana de lapte batut pentru a-i da volum si fragezime blatului. Am mixat bine pana s-a incorporat laptele batut si toata compozitia a crescut in volum, apoi am adaugat un praf de sare, condimente – oregano, busuioc, piper alb si verde , praf de copt si faina neagra. Am incorporat un blat pe care l-am turnat intr-o tava intinsa de aragaz peste hartie de copt. Inainte sa asez hartia de copt in tava, am uns putin tava cu ulei. Am dat la cuptor pentru aproximativ 15 minute la treapta a 2-a.

Cat timp blatul a stat la cuptor, am dat pe razatoare cascavalul. Eu am folosit cascaval din lapte de capra – este mult mai cremos decat cel din lapte de vaca. Am scos tava de la cuptor si pe deasupra blatului am presarat cascavalul dat pe razatoare. Am dat din nou tava la cuptor si am mai lasat-o inca 15 minute la foc mic pentru a lasa suficient timp cascavalului sa se rumeneasca.

Dupa ce s-a rumenit cascavalul, am scos tava si am lasat sa se raceasca. Cand s-a racit, am tras usor de marginile hartiei de copt pentru a se desprinde de blat si cu ajutorul formelor, am taiat diferite figurine din blat. Puteti utiliza formele pentru taiat sau pur si simplu se poate taia cu cutitul.

Pentru diversitate, am dat cateva saratele prin sos de rosii facut in casa. Ca sa obtin sosul am procesat la blender doua rosii impreuna cu busuioc proaspat, piper alb si chilli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele de casa cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu chimen