Saratele cu susan si melcusori aperitiv

de Adele in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2014 | 5099 vizualizari

 

Cu toate ca afara sunt peste 30 de grade m-am incumetat sa folosesc cuptorul si sa pregatesc o mica gustare piticilor mei :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 700 gr faina
  • jumatate cub drojdie (10 gr)
  • sare
  • 1 ou
  • 3 linguri ricotta
  • 50 gr unt(margarina)
  • Umplutura:
  • ricotta 3 linguri
  • sunca presata 50 gr
  • 2 linguri parmezano ras sau cascaval.
  • susan
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu susan si melcusori aperitiv:

Pentru inceput pregatim un aluat: intr-un vas punem faina cu ricotta, untul bucati si oul. In 2 linguri de apa dizolvam drojdia si o adaugam peste ingrediente amestecam bine si framantam un aluat. Il lasam cateva minute, dupa care il impartim in doua.

Partea 1: -pregatim saratelele ,intindem o foaie rotunda ,deasupra presuram susan si o taiem in fasii de 1 cm le invartim usor si le punem in tava .Le dam la cuptor pentru 10 minute la 200 °

Partea 2: Cu aluatul ramas intindem o foaie ,deasupra presuram susan. Intr-un vas amestecam ricotta cu sunca si parmezanul dupa care le intindem deasupra ,rulam bine si taim in bucati de 2 cm fiecare le intoarcem si le punem in tava .Le dam la cuptor pentru 20 de minute la 200°.

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice umplutura doriti .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu susan si melcusori aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartof si branza la cuptor