Saratele cu susan si melcusori aperitiv

de Adele in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2014 | 4685 vizualizari

 

Cu toate ca afara sunt peste 30 de grade m-am incumetat sa folosesc cuptorul si sa pregatesc o mica gustare piticilor mei :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 700 gr faina
  • jumatate cub drojdie (10 gr)
  • sare
  • 1 ou
  • 3 linguri ricotta
  • 50 gr unt(margarina)
  • Umplutura:
  • ricotta 3 linguri
  • sunca presata 50 gr
  • 2 linguri parmezano ras sau cascaval.
  • susan
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu susan si melcusori aperitiv:

Pentru inceput pregatim un aluat: intr-un vas punem faina cu ricotta, untul bucati si oul. In 2 linguri de apa dizolvam drojdia si o adaugam peste ingrediente amestecam bine si framantam un aluat. Il lasam cateva minute, dupa care il impartim in doua.

Partea 1: -pregatim saratelele ,intindem o foaie rotunda ,deasupra presuram susan si o taiem in fasii de 1 cm le invartim usor si le punem in tava .Le dam la cuptor pentru 10 minute la 200 °

Partea 2: Cu aluatul ramas intindem o foaie ,deasupra presuram susan. Intr-un vas amestecam ricotta cu sunca si parmezanul dupa care le intindem deasupra ,rulam bine si taim in bucati de 2 cm fiecare le intoarcem si le punem in tava .Le dam la cuptor pentru 20 de minute la 200°.

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice umplutura doriti .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu susan si melcusori aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu branza