Se pune intr-un castron faina, margarina la temperatura camerei, smantana, 1 ou batut bine, cascavalul, drojdia dizolvata in putina apa si sarea.
Se amesteca toate ingredientele pana rezulta un aluat potrivit (sa nu fie tare).
Se lasa la dospit jumatate de ora, dupa care se intinde cate o foaie (daca vrem ca saratelele sa fie mai crocante intindem foaia mai subtire, daca vrem sa fie mai moi, intindem o foaie mai grosuta)
Taiem bastonase pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt (sau ulei).
Ungem saratelele cu ou si presaram deasupra susan sau mac sau ce avem prin casa.
Se dau la cuptor la foc potrivit pana observam ca se rumenesc.
Pofta buna!!!
1
Din aceste cantitati va iese o portie intreaga, adica vreo 6 tavi de cuptor.Eu am facut din jumatate din aceste cantitati si mi-au iesit 3 tavi;
2
Nu deschideti usa aragazului in primele 5 minute pt ca s-ar putea sa se lase aluatul