Saratele ~2~

de Rocsi in Prajituri, 5 Ian 2011 | 7703 vizualizari

 

Este reteta mamei care ne-o facea cand eram mici,si o punem in practica si acum ca sunt mult prea bune...

 

INGREDIENTE

  • 1 pumn branza de oaie sarata
  • 1 pachet margarina
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde(trebuie sa iese un aluat tare si care se poate modela..cred ca merge 1 kg faina ,poate chiar si mai bine)
  • chimen
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele ~2~:

Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari.

adaugam margarina (de la temperatura camerei) si o omogenizam cu branza.

punem praful de copt,iar la urma faina treptat.

framantam pana obtinem aluatul dorit.

pe masa de lucru ,presaram niste faina .

intindem o foaie subtire de aluat ,si facem saratelele in ce forme dorim.

le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.

batem ouale spuma .

cu un penson ungem saratelele ,cu ou,apoi presaram mac si chimen.

le dam in cuptorul incins ,cat se usuca putin.

apoi punem alta tava ,si tot asa pana terminam aluatul.

mie imi ies 4 tavi si jumatate de saratele,tavi mari de aragaz.

este bine sa lucrati doua persoane,ca altfel e cam greu.....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele ~2~" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza si stafide