Saramura de platica

de anuta in Peste, 15 Iul 2016 | 5292 vizualizari

 

pentru concurs retete de vara 
Un preparat racoros pregatit la gratar!

 

INGREDIENTE

  • 1 -1,5 kg platica proaspata,
  • 100 ml suc de rosii cu ardei(facut in casa)
  • 7-8 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • un ardei iute,
  • patrunjel verde.
  • o lingura de legume deshidratate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de platica:

1.Pestele se curata de intestine,de solzi,se cresteaza in partea de sus unde carnea este mai groasa,se spala,se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa.Dupa ce au stat ceva timp la sare(cateva minute sau se poate indulci cu sare de seara pentru a doua zi),se frig pe gratarul cu carbuni,pe ambele parti..Cu dosul lamei unui cutit se razuie arsura care ramane,dupa coacere.


2.200 ml apa se fierbe cu sucul,sare si piper,cu legumele deshidratate.Dupa cateva clocote se adauga si usturoiul feliat,praful de cimbru si dupa ce oprim focul,patrunjelul tocat fin si ardeiul iute,taiat pe lung ,in patru.
Aceasta zeama se toarna fierbinte,peste pestele copt,apoi se acopera cu un capac,cateva minute,pentru o aromatizare perfecta.Se poate servi cu mamaliguta.
                                                Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de platica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda