Saramura:
Mujdei:
Se curata chefalii si se taie coada si capetele, se presara sare, se coc pe gratar pe ambele parti si se stropesc cu zeama de lamaie. Se presara peste ei usturoi zdrobit si ardeiul iute taiat feliute. Separat intr-o oala se fierbe apa cu boabele de piper, foi de bafin, cimbru, pasta de tomate si 1/2 lingurita sare si otet dupa gust.
Dupa ce saramura a fiert bine se rastoarna peste peste, punem niste patrunjel deasupra, dupa gust si il acoperim timp de 10 -15 minute.
Curatam usturoiul, prasaram sare, il zdrobim , apoi il freacam bine cu o lingura de lemn, precum maioneza si turnam din cand in cand un pic de ulei. Cand s-a ingrosat si este legat bine adaugam rosiile taiate cubulete mici, patrunjelul taiat marunt si zeama de la o lamaie.
Servim saramura cu mujdeiul de usturoi si cu mamaliguta.