Saramura de chefal

de tammar in Peste, 20 Sep 2013 | 9178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 chefali
  • ardei iute
  • zeama de la o lamaie
  • 2 catei de usturoi

Saramura:

  • 2 l apa
  • foi de dafin
  • cimbru
  • piper boabe
  • otet
  • 5 linguri pasta de tomatte

Mujdei:

  • 8 catei usturoi
  • ulei
  • 2 rosii maricele
  • 1 legatura patrunjel
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de chefal:

Se curata chefalii si se taie coada si capetele, se presara sare, se coc pe gratar pe ambele parti si se stropesc cu zeama de lamaie. Se presara peste ei usturoi zdrobit si ardeiul iute taiat feliute. Separat intr-o oala se fierbe apa cu boabele de piper, foi de bafin, cimbru, pasta de tomate si 1/2 lingurita sare si otet dupa gust.

Dupa ce saramura a fiert bine se rastoarna peste peste, punem niste patrunjel deasupra, dupa gust si il acoperim timp de 10 -15 minute.  

Curatam usturoiul, prasaram sare, il zdrobim , apoi il freacam bine cu o lingura de lemn, precum maioneza si turnam din cand in cand un pic de ulei. Cand s-a ingrosat si este legat bine adaugam rosiile taiate cubulete mici, patrunjelul taiat marunt si zeama de la o lamaie. 

Servim saramura cu mujdeiul de usturoi si cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de chefal" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

housy 1

21.09.2013, 00:02

mi-e pofta

tammar 1

21.09.2013, 00:09

te servesc cu ce-a mai mare placere

_Alina_ 1

21.09.2013, 11:10

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chefal la gratar cu saramura