Saramura de chefal

de tammar in Peste, 20 Sep 2013 | 8928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 chefali
  • ardei iute
  • zeama de la o lamaie
  • 2 catei de usturoi

Saramura:

  • 2 l apa
  • foi de dafin
  • cimbru
  • piper boabe
  • otet
  • 5 linguri pasta de tomatte

Mujdei:

  • 8 catei usturoi
  • ulei
  • 2 rosii maricele
  • 1 legatura patrunjel
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de chefal:

Se curata chefalii si se taie coada si capetele, se presara sare, se coc pe gratar pe ambele parti si se stropesc cu zeama de lamaie. Se presara peste ei usturoi zdrobit si ardeiul iute taiat feliute. Separat intr-o oala se fierbe apa cu boabele de piper, foi de bafin, cimbru, pasta de tomate si 1/2 lingurita sare si otet dupa gust.

Dupa ce saramura a fiert bine se rastoarna peste peste, punem niste patrunjel deasupra, dupa gust si il acoperim timp de 10 -15 minute.  

Curatam usturoiul, prasaram sare, il zdrobim , apoi il freacam bine cu o lingura de lemn, precum maioneza si turnam din cand in cand un pic de ulei. Cand s-a ingrosat si este legat bine adaugam rosiile taiate cubulete mici, patrunjelul taiat marunt si zeama de la o lamaie. 

Servim saramura cu mujdeiul de usturoi si cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de chefal" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

housy 1

21.09.2013, 00:02

mi-e pofta

tammar 1

21.09.2013, 00:09

te servesc cu ce-a mai mare placere

_Alina_ 1

21.09.2013, 11:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste cu mamaliguta