In ideea de a mai diversifica putin micul dejun (si nu numai), mi-am amintit ca am acest aparat si nu l-am mai pus la treaba de ceva vreme. Asa ca am rasfoit putin retetele fetelor care au preparat sandwichuri la acest aparat si am facut si eu cu ce aveam prin frigider.
Abia am reusit sa fac niste poze :D pentru ca au avut un mare succes. Si bineinteles ca vor trebui repetate. Multumesc fetelor pentru inspiratie. >:D<
Pt aluat:
Pt. umplutura (am folosit 3 feluri de umpluturi):
Se incalzesc 100 ml lapte. Se adauga zaharul si 2 lg de faina. Se amesteca apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa la dospit.
Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, oul batut, uleiul si la sfarsit maiaua crescuta. Se amesteca cu o lingura dinspre mijloc spre exterior, incorporand din faina si se mai adauga si restul de lapte caldut, treptat. Daca mai este nevoie se mai adauga lapte sau faina, dupa caz. Dupa ce s-au incorporat ingredientele, se framanta aluatul pana devine omogen si elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul
Intre timp se pregatesc ingredientele pentru umplutura. Se taie in cubulete ardeiul, castravetii, se taie felii cascavalul, etc.
Dupa ce a dospit aluatul, se imparte in 3 parti egale. Se ia o bucata si se intinde in forma dreptunghiulara astfel incat impaturata in doua, sa incapa pe suprafata de gatit a aparatului.
Pe jumatate din aluatul intins se asaza feliile de sunca de pui, se pun deasupra feliile de cascaval si ardeii si castravetii cubulete. Se aduce jumatate goala peste cea umpluta, se apasa usor si se sigileaza pe margini pentru a nu iesi umplutura in timpul coacerii.
Se ia sandwichul si se transfera pe suprafata de copt a aparatului Panini Maker care a fost conectat intre timp la sursa de curent. Se inchide aparatul, apasand usor peste el si se lasa cca 5 minute sa se coaca. Se mai ridica din cand in cand si se verifica daca este facut.
In timp ce se coace sandwichul, se pregateste urmatorul. Dintr-un ou se prepara o omleta mica cu sare, piper si bucati de sunca taiata cubulete. Se bat bine toate acestea si se toarna pe suprafata de gatit a aparatului. Se inchide si se lasa 1-2 minute pana ce se gateste omleta. se transfera apoi pe jumatatea de aluat intins, se mai adauga felii de sunca, cascaval, ardei, castraveti si se procedeaza la fel ca si cu primul sandwich.
Cel de-al treilea sandwich se prepara din ce ingredinete au mai ramas. Se unge cu ketchup, se pun feliile de sunca, ardei, castraveti si se rade cascavalul. Se indoaie aluatul si se transfera pe aparatul Panini maker.
Se servesc calde alaturi de ketchup, iaurt, o cana cu lapte, dupa preferintele fiecaruia.
Pofta buna!
1
Puteti folosi pentru umplutura orice preferati.
2
Pentru aluat, cantitatea de lapte poate diferi in functie de calitatea fainii. Sa aveti la indemana o cantitate mai mare de lapte si in cazul in care este nevoie, mai adaugati.
3
Din cantitatea de aluat data au iesit 2 sandwichuri.