Sandwich-uri cu chifle la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2015 | 4599 vizualizari

 

Cum ar fi sa te trezesti intr-o dimineata racoroasa, putin mai devreme, si sa pregatesti niste sandwich-uri la cuptor grozave? Cum ar fi sa le servesti cu o salata de legume? Cum ar fi sa simti si aroma cafelei? Va spun eu, este minunat! Am probat, deci stiu ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifle:
    • 350 gr faina
    • 1 ou
    • 4 linguri iaurt
    • 2 linguri cu smantana de la temperatura camerei
    • 15 gr drojdie
    • 1 lingurita zahar
    • 2 linguri ulei
    • 1 praf de sare
    • 2-3 linguri de lapte, doar daca este nevoie
    • 1 ou pentru uns
    • susan
    Pentru umplut sandwich-urile:
    • 4 felii muschi file
    • 4 felii dovlecel pregatite la gratar
    • cascaval ras
    • 2 oua
    • 3 linguri ulei
    • sare
    • 1 lingurita unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich-uri cu chifle la cuptor:

Chiflele: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o punem peste faina. Adaugam oul, incepem sa le amestecam. Punem smantana, iaurtul, framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic. Daca nu este bine omogenizat aluatul, puneti putin lapte, la mine nu a mai fost nevoie. La final incorporam uleiul si mai framantam 2-3 minute. Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 30-40 de minute. Dupa ce a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul. Il imapartim in 8 bucati egale, formam bile, vor iesi nu foarte mari. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si le ungem. Deasupra le presaram cu susan. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc. Se scot, se lasa sa se racoreasca putin. Eu le-am pregatit de seara ca sa le am dimineata pentru sandwich-uri.

Pregatim sandwich-urile: Cele 3 linguri de ulei le incingem intr-o tigaie, iar din cele doua oua pregatim ochiuri, pe care punem putina sare. Luam 4 chifle, le taiem cate un capac. Ungem baza cu putin unt, presaram putin cascaval ras. Asezam o felie de muschiulet, apoi dovlecel, iar cascaval ras. Pe doua dintre ele vom pune cate un ochi. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, capacul il asezam langa. Le introducem in cuptorul incins, pentru 10 minute, cat se topeste cascavalul. Se servesc calde cu salata, cu o cana de lapte langa sau orice va mai place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich-uri cu chifle la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sandwich Cald a la Anda – pentru 1 persoana