Sandwich-uri cu chifle la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2015 | 4356 vizualizari

 

Cum ar fi sa te trezesti intr-o dimineata racoroasa, putin mai devreme, si sa pregatesti niste sandwich-uri la cuptor grozave? Cum ar fi sa le servesti cu o salata de legume? Cum ar fi sa simti si aroma cafelei? Va spun eu, este minunat! Am probat, deci stiu ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifle:
    • 350 gr faina
    • 1 ou
    • 4 linguri iaurt
    • 2 linguri cu smantana de la temperatura camerei
    • 15 gr drojdie
    • 1 lingurita zahar
    • 2 linguri ulei
    • 1 praf de sare
    • 2-3 linguri de lapte, doar daca este nevoie
    • 1 ou pentru uns
    • susan
    Pentru umplut sandwich-urile:
    • 4 felii muschi file
    • 4 felii dovlecel pregatite la gratar
    • cascaval ras
    • 2 oua
    • 3 linguri ulei
    • sare
    • 1 lingurita unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich-uri cu chifle la cuptor:

Chiflele: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o punem peste faina. Adaugam oul, incepem sa le amestecam. Punem smantana, iaurtul, framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic. Daca nu este bine omogenizat aluatul, puneti putin lapte, la mine nu a mai fost nevoie. La final incorporam uleiul si mai framantam 2-3 minute. Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 30-40 de minute. Dupa ce a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul. Il imapartim in 8 bucati egale, formam bile, vor iesi nu foarte mari. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si le ungem. Deasupra le presaram cu susan. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc. Se scot, se lasa sa se racoreasca putin. Eu le-am pregatit de seara ca sa le am dimineata pentru sandwich-uri.

Pregatim sandwich-urile: Cele 3 linguri de ulei le incingem intr-o tigaie, iar din cele doua oua pregatim ochiuri, pe care punem putina sare. Luam 4 chifle, le taiem cate un capac. Ungem baza cu putin unt, presaram putin cascaval ras. Asezam o felie de muschiulet, apoi dovlecel, iar cascaval ras. Pe doua dintre ele vom pune cate un ochi. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, capacul il asezam langa. Le introducem in cuptorul incins, pentru 10 minute, cat se topeste cascavalul. Se servesc calde cu salata, cu o cana de lapte langa sau orice va mai place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich-uri cu chifle la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sandwich cald cu papara