Sandwich cu ou poşat

de Dya Daniela Andrei in Sandvisuri, 4 Mar 2014 | 4230 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de pâine
  • câteva frunzuliţe de rucola
  • 3-4 rondele de ardei gras roşu
  • 6 ciuperci pleurotus
  • 6 felii de caşcaval Delaco DeSenviş
  • o rămurică cu roşii cherry
  • 100 gr de prosciutto afumat
  • 1 ou poşat pentru pregătirea căruia avem nevoie: de 500 ml apa si 3-4 linguri cu oţet
  • Sare pentru a da gust ciupercilor si roşiilor coapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich cu ou poşat:

Coacem pe o tavă sau la grill, cele două felii de pâine, ciupercile si roşiile (peste acestea presărăm sare după gust), iar la final rumenim uşor prosciutto.

 Între timp,  pregătim oul poşat. Punem cei 500 ml de apă la fiert, adăugăm oţetul  şi încălzim apa până la punctul de fierbere, fără a o da în clocot. Spargem oul în apa si îl lăsăm să fiarbă pentru 3-4 minute la foc potrivit. Îl scoatem apoi, cu grijă, pe un şervet de hârtie pentru a absorbi surplusul de apă.

 Trecem apoi la montarea sandwich-ului: pe una dintre feliile (calde) de pâine coaptă aşezăm caşcavalul şi frunzuliţele de rucola, rondelele de ardei gras, ciupercile şi prosciotto. Adăugăm apoi cea de a doua felie de pâine pe care aşezam rămurica cu roşii coapte şi oul poşat. Ornăm cu rucola. Se serveşte cald.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru ca albusul oului sa nu se destrame la fierbere, apa trebuie sa fie la foc potrivit si sa nu clocoteasca.

2

Dupa ce adaug oul in apa, il "prind" cat mai repede posibil intre 2 linguri pentru a il pastra uniform si a impiedica desfacerea lui.

3

Am incercat si varianta cu polonicul insa a fost un dezastru!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich cu ou poşat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sandvis "Bufnita"