Easy - peasy, healty, cheesy... Ce ziceti de un sandvis cald cu cascaval, spanac si ciuperci pleurotus?
Desi imi plac ciupercile, dupa pleurotus nu m-am dat vreodata in vant, daaaar am descoperit de curand o reteta de ciuperci pleurotus aromate cu tot felul de condimente si fripte apoi pe gratar.
Pregateste ciupercile pleurotus pentru fript: spalate, curatate bine, usuca-le cu un prosop.
Incinge tigaia gratar, adauga untul, cateii de usturoi taiati felii, apoi ciupercile intregi sau rupte in fasii daca sunt mai mari.
Condimenteaza cu amestecul de condimente: sare, piper, boia de ardei dulce, cimbrisor, cimbru, busuioc si lasa-le la fript. Intoarce ciupercile pe ambele parti, sa se rumeneasca frumos. Pune aproape de final intr-o parte a tigaii si spanacul, cat sa se inmoaie usor. Amesteca de cateva ori cu o spatula de silicon, nu mai mult si da-l deoparte.
Pune feliile de paine la prajit tot in tigaie sau la toaster, apoi aranjeaza-le pe platoul de servit. Incalzeste putin si cascavalul, apoi pune repede fiecare fasie pe cate o felie de paine.
Peste cascaval merg cateva frunze de spanac si deasupra aranjeaza fasiile de ciuperci pleurotus, condimentate, aromate.
Daca vrei, poti sa le dai sandvisurilor cu cascaval si ciuperci o tenta usor picanta presarand putin chili pe deasupra.
Enjoy!