Va propun aceasta reteta foarte gustoasa, cu multe calorii dar daca nu tinem cont de asta nu are nici un alt defect.
Este o adaptare personala a conceptului de saltimbocca, reteta originala de saltimbocca alla romana fiind facut cu ecalop de vitel, frunze de salvie si jambon….promit sa postez in viitorul apropiat si acea reteta la fel de gustoasa.
Garnitura a fost cartofi tiganesti si cartofi taranesti aurii, insotiti de salata de sfecla rosie.
Se pun pe grill cotletele de porc condimentate bine si se lasa fiecare cate 5 minute pe fiecare parte, dupa ce sunt prajite se da focul pe minim si se pun intre 2 bucati de cotlete cate o felie mare de mozzarella si se mai lasa 3-4 minute pana se topeste mozzarella.Inainte de a fi servite se presara peste ele patrunjel sau coriandru (in functie de preferinte) tocat fin de tot.
Cartofi tiganesti : se curata 4 cartofi rosii si se taie cubulete mici, se pun in apa clocotita cu sare si se lasa la fiert 6-8 minute. Se lasa la stors si se condimenteaza cu sare si piper si se pun apoi la rumenit intr-o tava cu ulei de masline incins, cu 2 minute inainte de a-i scoate punem peste ei 3-4 catei de usturoi facut cu presa, ies foarte crocanti si cu o aroma speciala data de usturoiul inabusit.
Cartofi aurii taranesti : avem nevoie de 4 cartofi de marime medie, sare, piper, putina boia. Se taie cartofii cu tot cu coaja cate 4-6 felii fiecare si se pun in apa clocotita cu sare, lasandu-se la fiert 6-8 minute. Se lasa la stors si se condimenteaza cu sare piper si boia si se pun la rumenit in ulei incins pentru inca 5 minute.
Salata de sfecla rosie : avem nevoie de 2-3 bucati de sfecla rosie fiarta daca este de marime mica sau o singura bucata daca este mai mare. Se da pe razatoare sfecla rosie, se amesteca intr-un bol mai mare cu o lingurita de zahar, putina sare, o jumatate de lingurita de chimen, putin hrean ras si o lingurita de otet. Cantitatile de condimente se pot ajusta in functie de gust si de preferinte.