Saleuri de casa

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2014 | 3404 vizualizari

 

Gustare pentru orice imprejurare...

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 25 g. drojdie
  • 50 ml apa
  • 100 ml lapte dulce
  • 125 iaurt degresat
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • chimen, sare dupa gust
  • 250 g branza de oaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri de casa:

Faina se pune intr-un bol cu sare si drojdie, 100 g branza de oaie rasa. Peste acestea se adauga apa, laptele ( caldute) si se framanta usor cu mana. Se adauga iaurtul si oul si se omogenizeaza. Se pune la dospit. Cand aluatul a crescut se pune pe planseta care a fost unsa cu ulei. Se framanta putin, se mai unge odata cu ulei si se mai repeta operatiunea odata. Rezulta doua foi.

Se intinde prima foaie cu sucitorul, se aseaza intr-o tava  pe hartie de copt. Se  unge cu ou, se da cu chimen si se presara de-asupra branza rasa. Si se portioneaza cu cutitul. Se pune la copt pentru 20 min. la foc domol. La fel se procedeaza si cu a doua foaie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

laura_n 1

18.05.2014, 15:27

alilianaa 1

19.05.2014, 07:29

Multumesc frumos. Ma bucur ca v-a placut reteta mea.

simonacallas 1

19.05.2014, 15:56

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta ''3 stele''