Nu am forma de saratele, dar am aparat de gofre si tare drag imi e de el, mai ales pentru ca este primit de la un bucataras tare drag mie :X
Am facut aceste saratele, sa mai alternam cu dulcegariile si grasimile mancate acum de sarbatori.
Tare bune au iesit!
Am facut de doua ori saratelele, prima data am pus doar branza telemea, apoi am adaugat si branza proaspata, sa mai estompeze din sare.
Sfaramam branza sarata cu furculita, sau o dam pe razatoare, apoi o amestecam cu untul rece, taiat bucatele, smantana si branza proaspata.
Adaugam cele doua oua, presaram chimen din belsug si incepem sa incorporam faina.
Ne oprim din a adauga faina cand aluatum nu mai este lipicios.
Lasam aluatul sa se odihneasca 15-20 de minute, apoi formam bilute din el, pe care le intindem in forma rotunda de dimensiunea aparatului si le vom coace in aparat, cate 6-8 minute pe fiecare in parte.
Nu ne vom ghida dupa led, lasam saratelele sa se coaca bine pana cand sunt rumenite frumos.
Pot fi servite atat calde cat si reci, alaturi de o cana cu iaurt sau de bere, dupa preferinte.