Salata Rio Mare, cu cus-cus

de RODIMUR in Salate, 29 Aug 2020 | 3199 vizualizari

 

Am făcut ieri o salată foarte gustoasă și aspectuoasă, luminoasă și îmbogățită cu tot ce aduce soarele mediteranean (și nu numai!): roșii cherry, ardei grași mini, măsline și ulei de măsline, oregano, lămâi și nu în ultimul rând, o conservă de ton Rio Mare, care la deschidere nu mi-a oferit imaginea pe care o vedem în reclamele televizate (ceea ce m-a întristat puțin).
A fost atât de bună, încât până seara, în două ”reprize” am și terminat-o...!

 

INGREDIENTE

  • 150 grame de cus-cus
  • 1 conservă de ton, Rio Mare
  • 2 ardei grași, mini
  • 10-12 roșii cherry
  • măsline
  • 2-3 felii de lămâie
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Rio Mare, cu cus-cus:

Se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, timp de 8-10 minute (sau conform recomandărilor de pe ambalaj).

Cât timp fierbe cus-cusul, se spală roșiile cherry și măslinele, după care se lasă să se scurgă de apă și să se zvânte.

Se spală ardeii grași mini și se taie rondele, îndepărtând simultan, semințele și cotoarele.

Se feliază lămâia.

Când cus-cusul a fiert, se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă câteva minute ca să se scurgă bine.

Se pune cus-cusul bine scurs de apă pe un platou și se aranjează într-un strat uniform.

Se deschide cutia de conservă de ton și se răstoarnă în mijlocul platoului, pe stratul de cus-cus.

Se ornează salata, de jur împrejur, cu rondele de ardei grași mini, măsline, roșii cherry și felii de lămâie.

Se condimentează cu: sare, piper, oregano și se stropește cu ulei de măsline. La urmă se adaugă frunzele proaspete de busuioc.

Se poate servi imediat, sau după ce stă 10-15 minute la rece.

TIPS-URI

1

Fierbeți cus-cusul în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj nu mai mult, ca să nu se terciuiască.

2

Clătiți cus-cusul odată fiert, cu apă rece și lăsați-l să se scurgă bine. Salata nu trebuie să fie apoasă.

3

În timp ce fierbe cus-cusul, pregătiți celelalte ingrediente.

4

Salata se poate servi imediat, sau după ce stă 10-15 minute la frigider, pentru ca ingredientele să se pătrundă de condimentele adăugate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Rio Mare, cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

30.08.2020, 22:34

Daaaa, Rocsi, am văzut că faci preparate cu ton pentru familia ta...

Gherca Daniela 1

13.09.2020, 09:51

RODIMUR 1

13.09.2020, 10:01

Mulțumesc frumos, Daniela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata mediteraneana de ton