Salata persana cu snitel umplut

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2010 | 8090 vizualizari

 

aceasta reteta am servit de revelion acum. vreo 10 ani la verisoara mea Melania . am preluat-o si schimbat cate ceva la ea . multumesc Melania cu preparatul asta am rupt gura musafirilor intodeauna !!!!

 

INGREDIENTE

  • pt salata persana :
  • 2 salate verzi
  • 500 gr. cartofi
  • 500gr. sfecla rosie
  • otet
  • chimen
  • sare
  • piper
  • un galbenus
  • ulei
  • 150 ml. smantana
  • 150 ml. iaurt
  • pt snitel umplut:
  • 500 gr. carne curcan
  • 500 gr . carne amestec porc+vita
  • usturoi
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • ardei rosu sau gogosar , castravete murat
  • mustar
  • faina ,
  •  50ml smantana
  • 3 oua
  • ulei
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata persana cu snitel umplut:

  1. cartofii se curata , se spala , se taie in opt , se fierbin apa cu sare . dupa fierbere se scurg si se amesteca cu putin ulei si piper.
  2. din sfecla rosie se face o salata obisnuita . se spala ,fierbe , ,  curata , feliaza si se amesteca  cu  sare , otet si chimen .
  3. din galbenus si ulei se face o maioneza care se amesteca cu smantana si iaurt .
  4. se amesteca sosul rezultat cu salata de sfecla [vor avea o minunata culoare roz ]
  5. salata verde se taie fasii . salata persana se monteaza astfel :  intr-un bol de sticla ] un rand salata verde , un rand , sfecla cu sos , un rand cartofi , iar sfecla cu sos [ ultimul rand salata verde se dispune doar pe margine ].
  • prepararea snitelului umplut :
  • carnea de curcan se spala se portioneaza si se bate, se unge cu mustar .  carnea tocata , un ou , sare , piper, cimbru , o lingura de faina si usturoi se amesteca . din acest amestec se pune pe fiecare felie de carne cate o lingura + o felie de ardei rosu . se ruleaza , se da prin faina  si ou batut cu smantana  . se prajeste in ulei incins .
  • rulourile prajite dupa racire se taie si se decoreaza salata persana .

TIPS-URI

1

in caz de urgenta  folositi sfecla rosie din borcan.decorati cu fasii de snitel .

2

salata persana este delicioasa si fara carne .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata persana cu snitel umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ANCA 1

14.01.2010, 14:25

tare bine arata!

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 13:37

apetisanta salata!

babi5 1

29.11.2014, 13:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv din carne de porc si leurda