Salata pentru iarna

de Corinuta in Muraturi, 14 Oct 2010 | 11494 vizualizari

 

Foarte buna salatica, dulce-acrisoara, reteta primita de la mama care o are de la coafeza ei:)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg varza
  • 2 kg conopida
  • 1 kg ardei
  • 1 kg gogonele
  • 1 legatura verdeata(leustean)
  • 700 ml otet
  • 400 g zahar
  • 6 linguri sare mare
  • 1 lingurita borken
  • 1 lingurita salicil
  • foi de dafin
  • seminte de mustar
  • boabe de piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata pentru iarna:

Se spala legumele si verdeata. Varza se taie felii subtiri, conopida se desface buchetele, gogonelele se taie felii,iar ardeii se taie in patru, se curata si se feliaza. Se pun toate intr-un vas mare. Se toaca verdeata si se adauga legumelor impreuna cu cateva frunze de dafin, seminte de mustar si boabe de piper(optional).

Din otet, zahar si sare se face un sirop, se adauga salicilul si borkenul si se toarna peste legume, apoi se amesteca bine. Se lasa doua zile la murat, timp in care se amesteca din cand in cand, dupa care se pun in borcane.

Din cantitatile de mai sus ies cam 10 borcane de 800 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umplut cu varza (alba+rosie) si conopida