Salata Orientala de post reteta traditionala romaneasca este o alegere delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc sa adopte o dieta vegetariana sau vegana. Originara din bucataria traditionala romaneasca, aceasta salata este o combinatie simpla, dar savuroasa, de legume proaspete si ingrediente de baza, care se regasesc in majoritatea camarilor.
Aceasta salata este cunoscuta pentru versatilitatea sa, putand fi adaptata dupa preferintele fiecaruia, dar si pentru faptul ca este usor de preparat si extrem de nutritiva. De obicei, salata orientala de post include cartofi fierti, ceapa, masline, muraturi si o varietate de legume crude, toate amestecate intr-un dressing simplu de ulei, otet si condimente.
Pe langa faptul ca este satioasa si plina de arome, salata orientala de post este si o sursa excelenta de vitamine si minerale, oferind beneficii multiple pentru sanatate. Poate fi servita ca fel principal sau ca garnitura, fiind potrivita pentru orice ocazie, de la mese obisnuite pana la evenimente speciale.
Cum se prepara Salata Orientala de post reteta traditionala romaneasca
Se spala, curata si se pun cartofii la fiert in apa cu sare si un pic de otet(pentru a nu se faramita cartofii). Separat se taie ardeii in bastonase, ceapa rosie julien, ceapa verde, castravetii murati.
se face un dressing din: ulei de masline, zeama de la o lamaie. Se poate adauga cimbru sau ce alte condimente pe care le doriti.
Daca nu ar fi fost de post, se putea adauga branza sau cascaval ras, peste afumat, oua fierte sau bucatele de bacon.
Se orneaza cu o felie de lamaie, masline si ceapa rosie.
Se serveste cu paine de casa. Recomandam si salata de cartofi cu oua si salata verde sau cartofi noi la cuptor
Pofta Buna