Salata nicoise

de Irina in Salate, 22 Noi 2013 | 15212 vizualizari

 

Intr-una din serile trecute am pregatit o bunatate de salata. E o varianta de salata nicoise, sa-i spun asa.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi fierti
  • 1 conserva ton
  • o mana de fasole verde
  • 4-5 frunze de salata verde
  • rosii cherry
  • 2 oua fierte
  • 6-8 fileuri de ansoa
  • sare
  • ulei de masline
  • otet de mere si miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata nicoise:

Am spalat bine cartofii si i-am pus intr-un vas Zepter. I-am acoperit cu apa, am pus capacul si am pus vasul pe foc. Cand acul indicator a ajuns la finalul zonei verzi am oprit focul. 

Cand acul a coborat in zona galbena am scos cartofii. I-am lasat la racit, dupa care i-am curatat de coaja.

Fasolea verde am pus-o in vasul Zepter, am turnat putina apa si am lasat focul pornit pana apa a inceput sa fiarba. Am lasat fasolea usor crocanta.

Ouale le-am fiert si le-am curatat de coaja. Le-am taiat in patru.

Salata si rosiile le-am spalat si le-am sters cu un prosop. Fileurile de ansoa le-am scos din borcanel si le-am scurs.

Am pregatit un castron in care am pus salata taiata, tonul maruntit, rosiile, un ou, fasolea verde.

Am condimentat cu sare, am stropit cu putin ulei de masline si otet de mere si miere.

Am amestecat ingredientele usor, dupa care am adaugat celalat ou taiat si fileurile de ansoa pe deasupra.

 

TIPS-URI

1

se poate adauga ceapa in salata

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata nicoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata verde cu ton