O salata foarte buna...cu ingrediente la indemana oricui...si foarte usor de preparat.
Reteta o am dintr-o revista cu retete.
Eu am facut o portie mica pentru a teste reteta insa pentru o cantitate mai mare se pun o cantitate mai mare din ingrediente.
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cind s-au fiert ii scurgem de apa si ii tocam in cuburi mici.
Ouale le fierbem tari.Le curatam de coaja si le tocam la fel ca pe cartofi,in cuburi mici.
Brinza o dam prin razatoarea mare sau o taiem fisii.
Intr-un bol acoperit cu folie de plastic punem primul strat de maioneza,apoi un strat de oua,un strat de branza si incheiem cu un strat de cartofi.
Dam la frigider pina in momentul servirii.
Rasturnam salata pe o farfurie,indepartam folia si ornam cu patrunjel.
1
Pentru ca ouale sa se curete mai usor,le trecem sub jet de apa rece dupa ce au fiert.
2
Se adauga sare intre straturi doar daca branza nu e suficient de sarata.