Salata din piept de pui cu ciuperci

de iry-gabriela in Salate, 6 Iun 2017 | 81790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g de ciuperci champignon
  • 1 piept de pui
  • 1 ou fiert
  • 1 ou crud
  • 200 ml ulei
  • Zeamă de la o lămâie
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata din piept de pui cu ciuperci:

Pentru inceput, pregătim maioneza: cu o lingură de lemn amestecăm gălbenușul de la oul crud cu gălbenușul de la oul fiert, adăugăm un pic de sare si apoi adăugăm puțin câte puțin ulei, amestecând în continuu (eu folosesc lingura de lemn, dar se face foarte bine si cu mixerul). Din cand in cand, se adaugă si zeamă de lămâie.
Cât pregătim maioneza, se pun ciupercile la fiert (firește se vor curata si spăla) cu un pic de sare, după care se scurg de apă, se lasă sa se răcească, după care se vor tăia mărunt (cine dorește, le poate da pe mașina de tocat carne).
Într-o altă oală, se va pune la fiert si pieptul de pui cu pic de sare. După ce s-a fiert pieptul de pui, se va tăia si acesta mărunt.
Toate pregătite: maioneza, pieptul de pui si ciupercile, se vor pun într-un bol, se vor amesteca si se va adăuga sare si piper după gust.
Compoziția rezultată se va pune in castronele mici sau mari si se vor orna după cum doreste fiecare.
Poftă mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata din piept de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole verde (pastai) cu maioneza