Nu stiu voi cum sunteti, dar eu cand simt miros de vinete si ardei copti ma ia cu lesin. De pofta! :))) Asa se face ca zilele trecute cand am fost in vizita la o prietena n-am rezistat sa nu mananc putina salata de vinete, proaspat preparata. Era altceva fata de ceea ce faceam eu de obicei (si aici ma refer la salata de vinete clasica, cu maioneza sau fara maioneza) . Asa ca, mi-am facut si eu acasa, sa pot manca pe saturate. :))
Vinetele si rosiile se coc pe aragaz, pe tabla speciala pentru copt. Vinetele se pot coace si direct pe flacara, dar "deranjul" e cam mare. :)))
Se pun pe un fund de lemn, putin inclinat, pentru ca in timp ce se racesc, sa se scurga zeama. Se curata apoi cu atentie, sa nu ramana nici o bucatica de coaja arsa.
Vinetele curatate se pun pe un alt fund de lemn, se presara cu sare si se lasa sa se raceasca complet, apoi se toaca cu tocator de lemn.
Se pun intr-un castron si se amesteca cu ulei, putin cate putin, atat cat sa se "desfaca" vinetele si sa obtinem o pasta omogena. Adaugam rosiile curatate de coaja si taiate cubulete si usturoiul pisat. Potrivim gustul de sare si omogenizam.
Va doresc pofta buna. ;)
1
Daca e nevoie se inmoaie din cand in cand mana in apa rece.
2
Daca vinetele au seminte mari sau parti tari, se indeparteaza.