Ultima punga....Cum de-am pus asa de putine vinete anul trecut in conge,nu-mi explic.
La cat de comoda sunt eu,vinetele le toc musai cu tocatorul...manual.In ani am incercat si cu mixer-ul,blender-ul dar nu imi plac...le schimba gustul,ies f pufoase de am crezut atunci ca mananc o spuma,ceva cu gust cat de cat de vinete.In fine,fiecare le face cum doreste.
Dupa ce s-au dezghetat,(eu nu le scurg ca le pun in pungi scurse bine,iar zeama care ramane are gust de vinete intens.Singura conditie e sa nu fie iuti vinetele,dar eu am patit o singura data si le-am aruncat inainte sa le pun in pungi)le-am tocat bine,cu tocatorul de vinete,impreuna cu ceapa ,taiata cat de marunt se poate.
Am facut o maioneza,bat,din galbenus,1 lingurita mustar si ulei cat cuprinde.
Intr-un castron pun vinetele,adaug numai o lingura de maioneza si pun ulei cat se cere,amestecand bine.
Punem sare si piper dupa gust.
Se mai pot face si numai cu usturoi(preferatele fratelui meu)
Se servesc cu rosii,ardei...
Pofta buna!!!
1
eu cand fac vinete,ptr ca imi ramane maioneza,o lungesc cu smantana si automat fac cateva oua umplute,sau cartofi cu maioneza...