Salata de vinete cu coaja alba, cu maioneza

de burdulea56 in Salate, 10 Oct 2010 | 6214 vizualizari

 

De multa vreme aveam curiozitatea de a incerca gustul acestui soi de vinete cu coaja alba. Dupa ce sunt coapte si curatate de coaja, nu se mai deosebesc de surorile lor cu coaja inchisa la culoare. Mie mi se par la fel la gust, deosebirea pe care eu am remarcat-o este ca cele albe au parca samburii mai mici si sunt mai carnoase, au mai multa pulpa. Mie mi-au placut, am sa mai cumpar.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de vinete cu coaja alba
  • 1 galbenus de ou crud
  • 150 ml ulei
  • 1 ceapa alba
  • sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu coaja alba, cu maioneza:

Vinetele se coc pe aragaz, se curata de coaja, se lasa putin la scurs, se toaca marunt. Punem vinetele intrun vas de plastic, adaugam galbenusul de ou crud si cu mixerul mixam bine, adaugam din cand in cand ulei, pana obtinem o pasta cremoasa. De multa vreme, cand vreau sa gatesc vinete cu maioneza, nu mai prepar separat maioneza ci peste vinete adaug galbenusul de ou, apoi mixez  totul impreuna, pana la terminarea uleiului. Potrivim de sare, razuim ceapa pe razatoarea cu gauri mici, amestecam bine toata compozitia. Servim vinetele intinse pe paine, caldute sau reci, cu rosii si patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Nu mai pregatesc de mult maioneza separat, ci adaug galbenusul peste vinetele coapte si tocate, apoi le mixez cu ulei, folosind un mixer normal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu coaja alba, cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salată de vinete cu cartofi și maioneză