aceasta savuroasa salata de vinete am invatat sa o prepar de la niste gospodine din Tuzla acum ......28 de ani !!!
vinetele , rosiile si ardeii se spala , se sterg si se coc pe gratar [ eu le-am copt in tigaia ptr grill ]
curatati bine vinetele copte , rosiile si ardeii[ la acestia scoateti si semintele ] si le tocati pe o planseta de lemn cu un tocator de lemn .
ceapa curatata si tocata marunt se amesteca cu legumele tocate +sare dupa gust.
adaugati ulei putin cate putin , amestecand usor pentru ca salata sa va iasa pufoasa .
decorati dupa preferinta cu ingredientele folosite la reteta [ aceasta este o regula ]
1
folositi planseta si tocator de lemn ptr vinete vor fi gustoase - eu am folosit uneori robotul de bucatarie dar gustul e diferit , mai putin bun .
2
nu scurgeti vinetele , zeama ce o lasa da savoare . La fel procedati si cu vinetele ce le congelati pentru iarna [ am servit salata de vinete la un restaurant ,in martie, fiind gustoasa am intrebat ,, secretul'', bucatarul stia de la mama lui care a fost tot bucatareasa !}