Imi place salata de vinete tare mult,nu cred ca m-as satura vreodata :)
Am copt vinetele in aragaz se pot face pe o plita pe flacara dar eu nu am aragaz cu gaz :D.
Le-am lasat la racit intr-o strecuratoare de plastic,apoi le-am curatat de coaja si le-am mai lasat in aceeasi strecuratoare sa se scurga zeama din ele.
Dupa ce s-au scurs bine le-am toacat marunt pe un fund cu un cutit de lemn sau plastic (nu trebuie sa fie din metal pentru ca se amarasc si cand le puneti in castron sa fie tot din plastic).
Am taiat ceapa marunt si am pus-o in vinete, apoi am facut maioneza astfel: am frecat galbenusul bine cu mustarul intr-un singur sens si am turnat ulei putin cate putin,oul,mustarul si uleiul trebuie sa fie la temperatura camerei,nu reci.
Dupa ce s-au legat toate se pune peste vinete,se incorporeaza si se sareaza dupa preferinte.
Se pot manca pe paine si cu felii de rosii cu sare.
Pofta buna!