Este perfecta pentru o si calda de vara si pentru o cina lejera asa cum mi-am pregatit eu seara trecuta. Am vazut o salata in genul acesta pe blogul Amei : ” Ama in bucatarie” si de atunci mi-a ramas mintea la ea.
Preparare: se fierb ouale de prepelita in apa cu putina sare timp de 5 minute de cand au inceput sa clocoteasca. Intr-un vas mai mare se taie rosia si ceapa verde rondele si ardeiul si somonul fasii lungi si subtiri. Curatam ouale de prepelita si le taiem in 2 cu un cutit foarte bine ascutit sa nu se rupa. Morcovul il taiem fasii foarte subtiri.
Condimentam cu sare si piper proaspat macinat si pregatim un dressing facut din putina apa, o lingurita ulei de masline, o lingurita otet de cidru, o lingura de ierburi aromate uscate pentru salata.
Se toarna dressingul peste salata si se amesteca cu grija sa nu se zdrobeasca. Se serveste cu paine prajita sau simpla sau cu o parmesan ras turnat peste, intr-un start subtire ca o umbra de rasfat .