Salata de ton cu rosii

de Zamfira in Salate, 14 Iul 2013 | 17109 vizualizari

 

O salata gustoasa, aroma de vara cu ajutorul rosiilor si a cepei verzi. In acelasi timp gust mediteranian prin lamaie si masline. Tonul este un peste din familia macroului si este, in intreaga lume, cel mai folosit peste pentru conserve. Cei mai mari consumatori de ton din lume sunt Thailanda, SUA si Japonia.
In Europa, este preferat tonul galben, care are un gust mai puternic si este mai colorat decât tonul alabcore, des intâlnit in SUA. In plus, in America se foloseste tonul conservat in apa si nu in ulei, ca in tarile europene.
Tonul este, asadar, alegerea ideala, mai ales pentru ca asigura organismului proteine, fibra si substante nutritive.

 

INGREDIENTE

  • 3 conserve de ton (tuna)
  • o legatura ceapa verde
  • 1 rosie
  • 1 conserva mare porumb (400 g)
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g masline (fara samburi)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, pier dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ton cu rosii:

Scurgem zeama din conservele de ton si porumb. Spalam si feliem rosia in bucati mai mici.

Curatam si spalam ceapa verde si o tocam marunt.

Amestecam tonul maruntit cu porumbul, rosia, ceapa verde tocata, maslinele feliate, sare, piper dupa gust si zeama de la o lamaie. Adaugam treptat 2 linguri de ulei de masline.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ton cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

abstract01 1

15.07.2013, 19:43

bun bun bun

Aurelia 07_07 1

17.07.2013, 18:59

FlaviaD 1

19.07.2013, 20:06

Arata tare bine! Si e o salata foarte hranitoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cu ton