Salata de ton cu rosii

de Zamfira in Salate, 14 Iul 2013 | 17384 vizualizari

 

O salata gustoasa, aroma de vara cu ajutorul rosiilor si a cepei verzi. In acelasi timp gust mediteranian prin lamaie si masline. Tonul este un peste din familia macroului si este, in intreaga lume, cel mai folosit peste pentru conserve. Cei mai mari consumatori de ton din lume sunt Thailanda, SUA si Japonia.
In Europa, este preferat tonul galben, care are un gust mai puternic si este mai colorat decât tonul alabcore, des intâlnit in SUA. In plus, in America se foloseste tonul conservat in apa si nu in ulei, ca in tarile europene.
Tonul este, asadar, alegerea ideala, mai ales pentru ca asigura organismului proteine, fibra si substante nutritive.

 

INGREDIENTE

  • 3 conserve de ton (tuna)
  • o legatura ceapa verde
  • 1 rosie
  • 1 conserva mare porumb (400 g)
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g masline (fara samburi)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, pier dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ton cu rosii:

Scurgem zeama din conservele de ton si porumb. Spalam si feliem rosia in bucati mai mici.

Curatam si spalam ceapa verde si o tocam marunt.

Amestecam tonul maruntit cu porumbul, rosia, ceapa verde tocata, maslinele feliate, sare, piper dupa gust si zeama de la o lamaie. Adaugam treptat 2 linguri de ulei de masline.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ton cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

abstract01 1

15.07.2013, 19:43

bun bun bun

Aurelia 07_07 1

17.07.2013, 18:59

FlaviaD 1

19.07.2013, 20:06

Arata tare bine! Si e o salata foarte hranitoare

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salată Nicoise