E o reteta folosita mai mult de revelion in Grecia, dar mi-a placut mult asa ca m-am gandit sa o fac! Se zice ca spanacul si rodia sunt purtatoare de noroc, dar si ca gust, e nemaipomenit, un dressing unic zic eu!
Spalam spanacul si il lasam sa se scurga, nu il stoarcem ptr ca se vor strica foile!
Pentru sos, incepem cam asa: punem putin ulei intr-o craticioara, asteptam sa se incalzeasca apoi punem rosiile taiate bucatele, lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam otetul si mierea, putina sare si piper, completam cu restul de ulei si punem si samburii de rodie, amestecam putin, lasam cca 2-3 minute sa se caleasca la foc mic, dupa care punem frunzele de coriandru si luam de pe foc.
Asezam intr-o farfurie mare foile de spanac care le strangem putin in mana (ca si si cum mototolim o foaie), apoi punem sosul balsamic, lasand putin deoparte, asezam si pieptul de pui taiat felii si turnam deasupra la pui restul de sos.
1
E o salata care o putem servi seara in cazul in care avem grija de dieta noastra!
2
la salata se mai adauga si seminte (muguri) de pin, eu nu am avut,da un gust tare bun!