Zic eu ca impropriu o numim salata. Dupa mine, “salata” se mananca langa un fel principal, pe cand combinatia asta nu se potriveste sa o mananci langa nici o alta mancare si in plus este atat de satioasa ca poate constitui singura o masa.
Ah da, mancarea asta ori o placi ori o urasti. Are arome atat de puternice incat nu exista cale de mijloc.
Se taie ingredientele, somonul, branza cubulete, rosiile taiate in doua, ceapa rondele, frunzele de rucola se lasa intregi (daca sunt tinere) sau rupte in doua daca sunt mai mari.
Se amesteca ingredientele si se adauga 1-2 linguri de ulei de masline. Sarea nu este necesara pentru ca este suficienta in somon si branza.
Gata!!!
PS. Cand ne saturam de mancat sanatos si consideram ca ne-am prelungit suficient viata, noi punem si o lingura doua de sos tartar (in Romania puneam maioneza Gova ce o gaseam doar la Billa, delicioasa, nu grea ca alte maioneze din comert si atat de acra ca ti se stramba gura dupa prima inghititura).
Tips: Cand am in frigider si cand o pregatesc pentru musafiri, mai adaug una- doua ligurite de icre negre de la borcanel. Le prefer celor rosii pentru ca dau mai bine la culoare si pentru ca nu au gustul de “ocean” asa puternic.