Reteta vazuta la TVPaprika...este prima oara cand folosesc fenicul. Frunzele se aseamana cu mararul, iar fructul cu anasonul. Daca nu va impacati cu aroma feniculului nu este musai sa-l puneti...
Cele 2 bucati de sfecla se spala bine cu un burete abraziv. Se taie capetele si se pun in folie de aluminiu, impreuna cu 1 lingura ulei de masline si capatana de usturoi (intreaga si necuratata) careia i-am taiat putin din capat (nu cel cu "mustati"). Se aduna capetele foliei, in asa fel incat sa devina ermetic si se da "pachetelul" la cuptor pt 1 ora si 30 minute.
Se lasa sa se raceasca sfecla, se curata de coaja si se taie cubulete. Capatana de usturoi, se strange de la capat (de unde are "mustati") in asa fel incat sa iasa "cateii", care s-au copt. Se zdrobesc cu furculita, se adauga 2 linguri ulei de masline, otet balsamic, zahar, sare si piper dupa gust, zeama de lamaie sau de grefa rosie (eu am folosit de grefa). Se amesteca pana se topeste sarea si zaharul, se amesteca cu sfecla taiata cubulete si jumatate de fenicul taiat rondele.
Serviti cu friptura. Pofta buna!!