O salata de toamna-iarna delicioasa si plina de vitamine, nelispită din casa Zmeilor! Dacă tot l-am pus la treabă pe Alin zilele astea ;), am încercat și varianta de sfeclă coaptă. Deobicei o coceam în cuptor! Sunt foarte încântată, am scăpat de tavă, foaie de pergament, căldură și miros! Da, poate că nu-i prea demnă rețeta asta pentru concurs, dar e de folos ;) Spor și poftă bună! ;)
Sfecla se spală și se pune la copt în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot, pentru cca. 2 ore, la programul HIGH.
Se încearcă cu o scobitoare dacă e pătrunsă.
Se lasă la răcit, se curăță de coajă și apoi se rade pe răzătoarea fină.
Hreanul se curăță de coajă, se rade fin și se adaugă la sfeclă.
Se amestecă apa, oțetul, zahărul, parful de chimen și sarea până se dizolvă ingredientele.
Se adaugă la compoziția de sfeclă și se amestecă până se încorporează toate ingredientele.
Se pune în borcane și se pune la rece.
Se poate consuma imediat sau pe parcursul iernii. P.S. Niciodată nu rămâne peste iarnă :D ;)