Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline

de RODIMUR in Salate, 13 Dec 2020 | 1833 vizualizari

 

În urmă cu câteva zile, am preparat pentru cină această salată gustoasă cu paste mici, așa cum îmi plac (mini scoici) iar celelalte ingrediente, le-am folosit nu numai pentru că-mi erau la îndemână, ci mai ales pentru că m-am gândit că asocierea lor va fi foarte gustoasă. Exact așa a fost, așa că mi-am zis atunci că rețeta merită repetată, oricât de des... 

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de paste mici (mini scoici)
  • 75 grame de unt
  • 100 grame de telemea de vaci
  • 100-150 grame de roșii cherry
  • 100 grame de măsline negre
  • sare extrafină (opțional)
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline:

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Telemeaua se taie cubulețe, roșiile se taie felii, la orizontală, iar măslinele se taie sub formă de fâșii.

Când pastele sunt fierte, se scurg bine de apă, se pun într-un bol și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede. Se amestecă pastele, pentru ca untul să le cuprindă pe toate.

După ce s-a topit untul, se pun pastele într-un platou, se decorează cu feliuțele de roșii și cu fâșiile de măsline. Deasupra se pune telemeaua tăiată în prealabil sub formă de cubulețe.

Se decorează salata cu frunze proaspete de busuioc și se servește imediat, cât timp mai este caldă.

TIPS-URI

1

Pastele se fierb conform recomandărilor de pe ambalaj, nu mai mult, ca să nu se terciuiască.

2

Nu clătiți pastele cu apă rece, ca să rămână calde și untul adăugat să se topească repede și să le cuprindă uniform.

3

Adăugați sare numai dacă este necesar. Eu nu am adăugat, pentru că telemeaua este suficient de sărată.

4

Pregătiți ingredientele dinainte, ca să le adăugați imediat și să serviți salata caldă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salată de spanac, leurdă și frunze de ridichi