Salată de Paste

de articook in Paste, 8 Iun 2010 | 3878 vizualizari

 

Cea mai buna salata de paste, inspirata de la Jamie O.
Extrem de usor de preparat, si foarte buna.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste scoici
  • 3 catei de usturoi
  • 5 rosii mari ( 600 g 
  • 2 maini de masline negre fara samburi nesarate
  • otel de vin rosu
  • ulei de masline extra virgin
  • sare de mare
  • piper negru proaspat macinat
  • busuioc proaspat sau uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de Paste:

Pune la fiert apa intr-o oala mare cu putina sare, cand fierbe pune pastele la fiert si usturoiul in coaja. Intre timp taie marunt rosiile si maslinele, taiele de marimea unei paste, sau mai mici. Cand pastele s-au fiert da-le sub un jet de apa rece si lasa-le sa se scurga bine de apa. Decojeste usturoiul si piseaza-l in mojar, dupa care pune-l intr-un bol si adauga ulei de masline aproximativ 6,7 linguri mari si 4 linguri de otet de vin rosu.

Aseaza pastele in vasul din care veti servi, adauga rosiile si maslinele tocate marunt si toarna sosul de usturoi, pune piper negru proaspat macinat si busuioc, daca mai e nevoie mai pune si sare. Amesteca salata si e gata pentru a fi servita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu branza si marar la cuptor