Imi plac destul de mult nucile caju si din pacate sunt cam scumpe, asa ca nu ma bucur de ele foarte des, insa partea buna la nuci/alune in general este ca sunt foarte satioase si nici nu este recomandat sa le mancam in cantitati mari. Caju imi plac pentru ca au un gust foarte subtil si odata hidratate pot fi transformate intr-o crema ce poate fi folosita cu succes atat in retete sarate, cat si in deserturi. Eu am amestecat-o cu putina lamaie pentru a-i da un gust acrisor si am folosit-o in loc de smantana intr-o salata simpla, sanatoasa, care imi place foarte mult.
Pasul 1: nucile caju se pun intr-un castron si peste ele se pune apa cat sa le acopere. Se lasa cateva ore la inmuiat (cel mai sigur si simplu peste noapte).
Pasul 2: Se scurg nucile si se dau prin mixer pana se transforma intr-o pasta. Se adauga putina sare si un strop de lamaie dupa gust.
Pasul 3: Morcovul si telina se dau pe razatoare. In principiu se foloseste atata telina cat morcov. Se da si usturoiul pe razatoare sau se preseaza. Se amesteca.
Pasul 4: Se adauga "smantana" de caju peste morcov si telina, sare daca mai este nevoie (eu mananc cam nesarat) si menta daca va place.
Este foarte gustoasa cu paine prajita. Pofta buna!