Salata de icre

de Dya Daniela Andrei in Salate, 23 Feb 2011 | 10635 vizualizari

 

Inainte de a pregati aceasta salata citisem pe internet ca in compozitia acesteia se include si miezul de paine sau grisul inmuiat in lapte. Eu nu l-am folosit niciodata intrucat am considerat ca ia din gustul de icre si i se pierde savoarea.

 

INGREDIENTE

  • 50 gr icre de peste (crap sau caras)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri apa minerala
  • ulei (cca 300-350 ml ulei)
  • 1 ceapa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre:

Icrele curatate, spalate bine si scurse de apa (intr-o strecuratoare) se amesteca cu sare si se tin la rece pentru 24 de ore. Asezam icrele intr-un castron, adaugam ulei, treptat (ca si la maioneza) si amestecam continuu cu o lingura de lemn Cand icrele se inmultesc si capata consistenta (stau pe lingura) adaugam apa minerala si sucul de lamaie omogenizand compozitia.

Optional putem da ceapa pe razatoare si o incorporam in salata de icre. Se pot decora cu masline verzi, patrunjel sau ceapa.

Pofta buna!


TIPS-URI

1

Apa minerala face salata mai spumoasa.

2

Sucul de lamaie albeste icrele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete, cu iaurt grecesc si susan