Salata de fasole galbena

de Ela68 in Salate, 24 Iun 2013 | 13109 vizualizari

 

Am descoperit de putin timp ca aceasta fasole are un gust deosebit si este foarte racoritoare daca ii pun lamaie in loc de otet.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole galbena, pastai
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei
  • 1 lamaie mare
  • 1 legatua de patrunjel
  • 1 lingura otet ( optional )
  • cuburi de gheata
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de fasole galbena:

Fasolea se curata de capete, se spala bine si se rupe in doua sau in trei. Se pune la fiert la abur in jur de 15 minute, nu mai mult, astfel incat sa nu-si piarda din vitamine si sa nu se inmoaie prea tare. 

Se pune apoi intr-un castron in care am pus cuburi de gheata si putin apa rece si se lasa cateva minute. Astfel, fasolea isi pastreaza si culoarea.


 Cateii de usturoi se zdrobesc cu aparatul , adaugand sare si ulei pana rezulta o pasta omogena.  Scurgem fasolea de apa si turnam peste ea pasta de usturoi , sarea si patrunjelul tocat.  Adaugam la sfarsit zeama unei lamai si cine doreste, o lingura de otet de mere.  Se serveste ca atare, sau ca garnitura. Eu am servit-o cu ficatei prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole galbena" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de pastai