Salata de Cous-cous cu legume--reteta la steamer

de adnia in Salate, 13 Aug 2013 | 4984 vizualizari

 

E foarte cald afara, asa ca incerc sa gatesc cat mai rapid, simplu si...fara caldura in plus:)
Asa ca cea mai buna varianta mi se pare acum steamerul, nu doar pt. ca modul de gatire este delicat si sanatos, dar si pt. ca nu fac nimic decat sa-l setez si sa plec din bucatarie...unde revin doar dupa ce aud semnalul sonor:))
Cum eu nu pot manca mai nimic cand e extrem de cald, iata ce am servit in aceasta seara: cous-cous cu legume...preparat exact in 10 minute!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -100 g cous-cous
  • -2 rosii
  • -2 ciuperci champignon medii
  • -sare, piper, dupa gust
  • -1 lingura ulei de masline presat la rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Cous-cous cu legume--reteta la steamer:

Se curata rosiile si se taie cubulete. Se spala ciupercile si se taie grob. Se spala cous-cous-ul si se aseaza in suportul special de fiert orez al aparatului de gatit cu aburi. Se adauga legumele, se adauga putina sare si piper si se acopera cu apa. Se toarna apa in orificiul special al aparatului si se seteaza pe 10 minute. Dupa scurgerea timpului, cous-cous-ul deja a absorbit toata apa si s-a umflat frumos. Se rastoarna salata calda obtinuta intr-un bol, se adauga uleiul de masline si se potriveste de sare si piper. Se serveste atat calda, cat si rece, decorata cu un fir de busuioc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Cous-cous cu legume--reteta la steamer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Corinuta 1

14.08.2013, 10:07

Are poza cu steamerul Lia, la alte retete, de ex. la Ravioli cu unt si verdeata: http://www.bucataras.ro/retete/ravioli-cu-unt-si-verdeatareteta-la-steamer-48301.html

Lia_ 1

14.08.2013, 12:18

merci corina, eram tare curioasa, ... da este altfel decat al meu

adnia 1

14.08.2013, 20:51

eu am ajuns cam tarziu pt. explicatii! Corina33, esti o bomboana, iti multumesc tare mult pt. ajutorul acordat Liei!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?