Pentru că salata de ciuperci este printre favoritele noastre și o repet la orice masă festivă, de data aceasta am preparat salată de ciuperci cu piept de pui și ananas.
A ieșit o salată ușor dulceagă și ușor acrișoară, așa cum ne plac nouă salatele.
Punem pieptul de pui la fiert, în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma ce se formează pe parcursul fierberii.
După fierbere, se scurge pieptul de pui și se lasă să se tempereze.
Ciupercile se scurg bine și se clătesc, apoi se toacă mărunt, sau se trec prin robot.
Castraveciorii se toacă mărunt și se scurg bine de zeamă.
Bucățile de ananas se scurg de sirop și se toacă mărunt.
Se amestecă toate ingredientele într-un vas.
Pentru maioneză, amestecăm gălbenușul crud cu muștarul și sarea, apoi le mixăm picurând câte puțin ulei.
Când devine maioneza mai fermă, se adaugă apă minerală pentru cremozitate și zeamă de lămâie pentru gust și se continuă mixarea, picurând în continuare ulei.
Ne oprim din a adăuga ulei, când obținem cantitatea dorită și gustul optim.
Amestecăm maioneza cu ingredientele din vas și potrivim gustul salatei cu sare și piper.
La final adăugăm iaurtul, sau îl adăugăm chiar în momentul servirii.
Servim salata de ciuperci cu piept de pui și ananas, ca aperitiv, decorată cu felii de castraveciori, ananas și ciuperci.
Este foarte bună, ușor dulceagă și ușor acrișoară și merge servită, mai ales, cu pâine prăjită.
Iaurtul poate fi înlocuit cu o cremă de brânză cu verdeață.
Eu a doua zi am adăugat această cremă de brânză și tare bună a fost.
Să vă fie de folos!