O salată de post, în zile de dezlegare la pește. Bună, răcoroasă, aspectuoasă și consistentă...
Cartofii se spală și se pun la fiert, întregi.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se spală cepele și se taie rondele, separat. Se taie feliile de gogoșar murat în oțet și se pune tonul într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichid.
Când cartofii au fiert, se lasă puțin să se răcorească, după care se curăță de coji, se taie cubulețe și se pun într-un bol mare.
Peste cartofii tăiați se pun măslinele, ceapa verde, gogoșarul murat în oțet, tonul scurs de lichid și ceapa roșie. Se condimentează cu sare și piper, după care se adaugă uleiul și oțetul.
Se amestecă ușor și se poate servi deja.
1
Alegeți cartofi roz, care sunt speciali pentru salată, pentru că nu se zdrobesc prea ușor.
2
Dacă nu aveți ulei de măsline cu busuioc, folosiți câteva fire de busuioc uscat, pentru ca salata să fie plăcut aromată.
3
Puteți suplimenta cantitățile de ulei și de oțet, în funcție de preferințe.