Vara noua ne place sa mancam friptura cu cartofi prajiti si salata de castraveti cu usuroi si m-am gandit...de ce sa nu le amestec si sa fac o salata din toate aceste ingrediente? (numai ca am pregatit cartofii intr-un mod mai sanatos). Sper sa va placa.
Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in 1,5 l apa cu o lingura de sare, foile de dafin, cateva boabe de piper negru si o lingurita de cimbru. Dupa ce s-au patruns bine, se curata de coaja, se taie cubulete si se mai presara cu putina sare.
Se unge grillul cu ulei, se pun cartofii pe el, apoi grillul se porneste si se lasa pana cand se rumenesc cartofii.
Intre timp, se pregateste pieptul de pui: se cresteaza cu ajutorul unui cutit, se bate cu un ciocan, se spala, se da cu sare, apoi se unge cu putin FUCHS Fix pentru Gratar.
Dupa ce cartofii sunt gata, se pun intr-un castron si se pune pieptul de pui pe grill.
Se curata castravetii de coaja, se clatesc cu apa si se taie rondele. Se pun peste cartofi si se adauga putina sare si o lingura de ulei, apoi se amesteca.
Se curata cateii de usturoi, se spala si se zdrobesc peste cartofi si castraveti.
La final, cand pieptul de pui este gata, se taie cubulete si se pune in castron, amestecand totul.
Salata se serveste calda.
Se poate servi cu felii de paine prajita pe grill.