"Provocarea GastroArt"
Ce-mi place heringul marinat sau afumat. De fiecare data cand fac o salata de cartofi, ma gandesc s-o asociez cu acest peste gustos.
De data aceasta am folosit hering marinat tip 'rollmops'.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/salata-de-hering-marinat-rollmops-si.html
Preparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper).
Se pun cartofii la fiert in apa cu sare, pentru 20 de minute.
Odata fierti, treceti cartofii imediat sub apă rece pentru a-i curata de coaja mai usor.
Se curata cartofii si se taie in cuburi.
Amestecati sosul vinaigrette cu cartofii calduti.
Intr-un castronel amestecati smantana cu sucul de lamaie, arpagicul taiat marunt, sare si piper.
Puneti cartofii intr-o farfurie/platou de prezentare. Asezati fileurile de hareng deasupra (le-am taiat in 2).
Decorati cu crema de smantana, ceapa taiata, caperele scurse si masline.
Serviti cu pofta !