Cartofii i-am spalat bine de pamant si i-am pus in oala cu apa rece sa fiarba; dupa spumare, am adaugat si o lingurita cu sare. Morcovii i-am curatat de coaja si i-am pus si pe ei la fiert cu putina sare. Dupa ce s-au fiert suficient am lasat si cartofii si morcovii sa se raceasca bine.
Intre timp am taiat cubulete mici castaveciorii si gogosarii si am pregatit maioneza.
In general maioneza o fac dintr-un galbenus crud, dar acum am facut cu galbenusul fiert mai moale.
Dupa racire, am tocat cartofii si morcovii cubulete mici si i-am amestecat cu restul legumelor;am sarat dupa gust, am pus un praf de piper si am mai stors si putin zeama de lamaie si maioneza si am amestecat usor sa se omogenizeze.
Am asezat intrun vas de yena si am ornat cu masline si feliute de albus fiert.
1
daca va place puteti adauga fasiute de piept de pui fiert sau carne de vite/porc