La noi acasa este o mare problema cand vine vorba de acrit ciorba: lui ii place cu zeama de varza sau cu bors, ei ii place cu zeama de lamaie sau nimic :)). Asa ca ne-am hotarat sa gasim o cale de mijloc: pasta de corcoduse.
Corcodusele verzi se curata si se spala. Se pun la fiert intr-o oala mare sau in mai multe oale mici, ideea e sa umpleti oala doar pe jumatate si apa cat sa acopere corcodusele.
Imediat ce a dat apa in clocot se si desprind de pe samburi, stingem focul.
Fructele oparite se trec prin sita pentru a indeparta cojile si samburii.
Pasta obtinuta se fierbe cca 1 ora cu 4 linguri de sare grunjoasa, inainte sa stingem focul se presara un varf de lingurita de acid acetilsalicilic pulbere.
Pasta se pune in borcane (oparite, dezinfectate) cat este fierbinte.
Borcanele le lasam acoperite cu paturi groase cateva zile, pana se racesc.