Pasta de corcoduse (pentru acrit)

de MOKUSKA in Conserve, 6 Iun 2014 | 8366 vizualizari

 

La noi acasa este o mare problema cand vine vorba de acrit ciorba: lui ii place cu zeama de varza sau cu bors, ei ii place cu zeama de lamaie sau nimic :)). Asa ca ne-am hotarat sa gasim o cale de mijloc: pasta de corcoduse.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg corcoduse crude
  • sare grunjoasa
  • acid acetilsalicilic pulbere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de corcoduse (pentru acrit):

Corcodusele verzi se curata si se spala. Se pun la fiert intr-o oala mare sau in mai multe oale mici, ideea e sa umpleti oala doar pe jumatate si apa cat sa acopere corcodusele.

Imediat ce a dat apa in clocot se si desprind de pe samburi, stingem focul.

Fructele oparite se trec prin sita pentru a indeparta cojile si samburii.

Pasta obtinuta se fierbe cca 1 ora cu 4 linguri de sare grunjoasa, inainte sa stingem focul se presara un varf de lingurita de acid acetilsalicilic pulbere.

Pasta se pune in borcane (oparite, dezinfectate) cat este fierbinte.

Borcanele le lasam acoperite cu paturi groase cateva zile, pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de corcoduse (pentru acrit)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Lia_ 1

06.06.2014, 17:21

excelenta idee. n-am mai auzit

Ksenya 1

07.06.2014, 08:22

Imi place reteta ,am o intrebare...fara acid acetilsalicilic,oare stau borcanele?

MOKUSKA 1

07.06.2014, 15:05

nu stiu, nu am incercat. Eu nu am pivnita...daca ai pivnita cred ca e ok...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc