Este o reteta foarte rapida si ideala pentru cina, sau atunci cand nu aveti timp sa gatiti, dar totusi vreti sa mancacti ceva mai satios.
Semintele si nucile sunt foarte consistente si completeaza de minune legumele proaspete
Se spala bine legumele si se toaca mai marunt decat la o salata obisnuita.
Busuiocul se toaca cat de fin se poate, si se adauga peste salata.
Se taie si nucile, insa nu foarte marunt, ca sa isi pastreze aroma, si se completeaza cu semintele de floarea soarelui.
Se asezoneaza cu ulei de nuca, si se serveste imediat. Daca nu aveti ulei de nuca, merge si cel de masline, sau orice alt ulei va place.
Uleiul de nuca este foarte bun, si foarte sanatos, avand o sumedenie de proprietati benefice urganismului. Se situeaza pe primul loc intre uleiurile nesaturate, inaintea uleiului de soia (50-60%) si a celui de porumb (40-50%), pentru proprietatile sale anticolesterolice. Deasemenea este indicat si persoanelor care sufera de hipertentiune arteriala, persoanelor care sunt la dieta, sau persoanelor cu activitati intelectuale si fizice intense.