Despre calamari, chinezii stiu ca sunt foarte buni pentru a “hrani” creierul si sangele, intaresc functia stomacului si a splinei. Eee, eu stiu ca salata acesta este super delicioasa si se mananca pe nerasuflate :)
Inelele de calamar se aseaza intr-un bol, iar peste ele se pune usturoiul pisat si patrunjelul tocat fin. Se adauga vinul si uleiul de masline, sare si piper, se acopera si se lasa la marinat, in frigider, 2 ore.
Salata se spala, se rupe bucati si se aseaza intr-un bol mare.
Sa pregatim vinegreta: rosiile se spala si se taie pe jumatate, se scot samburii si cotoarele, apoi se taie cuburi mici. Firele de cimbru se spala, se zvanta, se rup frunzulitele si se taie marunt. Intr-un castron se pun rosiile, cimbrul tocat, uleiul de masline, otetul, vinul si zeama de lime. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca apoi sa se imbine aromele.
Calamarii se frig pe gratar sau in tigaia de teflon, cam 3 minute.
Se adauga vinegreta de rosii peste salata iar deasupra se aseaza calamarii fierbinti. Salata se serveste imediat. Merge de minune cu paine prajita.