Din gama retetelor mediteraneene rapide si delicioase...
Pt salata cu calamari:
pt cartofii natur:
Prima oara ne ocupam de calamar:ii taiem tentaculele,le taiem pe din doua,scoatem ciocul si ochii,clatim bine cu apa si le taiem bucati mari. Scoatem intestinele si osul lung de la calamar, spalam bine de tot pe interior, il taiem rondele groase de 1-1,5 cm. Punem intr-un castron tot calamarul, adaugam peste el putin ulei de masline si zeama de la 1/2 lamaie, si-l dam la frigider pt 15-20 minute.
Cartofii noi ii spalam bine cu un burete abraziv si in punem in apa cu sare la fiert. Cind sunt pe treisferturi fierti, ii scoatem si ii punem intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline si unt.
Punem dupa gust sare si piper si ii rumenim la foc iute citeva minutele. la urma adaugam zeama de la 1/2 lamaie si patrunjelul tocat fin. Dupa ce a stat calamarul la frigider il prajim intr-o tigaie gril bine incinsa si scurs de zeama lasata. se prajeste la foc iute 2-3 minute. Legumele se taie ca pt salata, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ulei de masline si suc de lamaie, se adauga calamarul prajit, se amesteca toate, se potriveste de gust si se mai pun frunzulite de busuioc.
Serviti salata cu calamar alaturi de cartofii natur.O nebunie !!
Pofta buna!!!
1
aveti grija sa nu prajiti calamarul prea tare pt ca devine tare