450 g spanac congelat
500 g năut fiert și scurs
5 căței usturoi
3 linguri ulei de măsline
sare
piper negru proaspăt măcinat
zeama de la 1/2 lămâie
1 linguriță chimen măcinat - opțional
Se pune apă la fiert cu un praf de sare. Când aceasta începe să clocotească adăugăm spanacul și lăsăm maxim 1 minut. Scurgem și clătim cu apă foarte rece, de preferat cu gheață. Așa păstrăm culoarea spanacului. Lăsăm la scurs spanacul. La fel procedăm și cu spanacul proaspăt, numai că avem nevoie de cantitate dublă. Călim usturoiul tocat mărunt în uleiul de măsline. Adăugăm năutul și amestecăm ușor. Adăugăm spanacul și gătim 1-2 minute pentru a se întrepătrunde aromele. Condimentăm cu sare și piper.
Stropim cu zeamă de lămâie. Se servește caldă.